Home

Back to Latest news

Oktober 2007

3 ugers oktober-ferie til Far North Queensland (Mission Beach, Bramston Beach, Cairns, Port Douglas, Cape Tribulation og Cooktown).

Denne tur har været øverst på vores ønskeseddel al den tid, vi har været i Australien, men vi har blot ventet på, at Katrine skulle være ældst mulig. Pga. af regntiden er der er kun en skoleferie om året, hvor det er godt at tage afsted, og det er oktober. Kristen og Carl startede 3 dage før os andre og kørte de 2300 km op til Townsville på australiens østkyst med campertraileren. Der blev spist slik og drukket kaffe, hørt musik, diskuteret gennemsnitshastigheder og kigget på biler i lange baner. Det meste af vejen var landevej, hvor der skal være plads til roadtrains, kænguroer, emuer og bondemanden der flytter køer. Langtidschaufførerne tog sig tid til en lille smule sigt-seeing ved Carnavon Gorge, som er et naturområder med nogle kæmpe høje kløfter. Grunden til at vi ville have vores egen bil med var, at den sidste del af turen kræver en 4-hjulstrækker, og man må ikke tage udlejningsbiler med til Cooktown, og det var en af vores mål. Luksusfolkene blev samlet op i lufthavnen i silende troperegn, så det blev til en enkelt nat på et resort i Mission Beach, hvor Kristen blev "jagtet" af en sulten Cassowary (stor aggresiv emu-agtig fugl) rundt om bilen!

Køreturen mod nord var fuld af sukkerrørsmarker, regnskov og flot kyststrækning, så det var en smuk køretur, som blev afbrudt af et par overnatninger i Bramston Beach og Port Douglas. I Port Douglas var vi inde og se krokodiller i fangeskab hos Hartley's Crocodille Adventure. De var STORE og blev fodret og lyden af to kæber, der lukker sammen om en død kylling er faktisk rigtig høj!

Cape Tribulation er et heritage-listet område, hvor regnskoven går helt ud til stranden. Der er meget smukt og føles meget stille, da de fleste mennesker bor på steder, der er gemt godt væk inde i regnskoven og kun kommer frem, når de skal købe gårsdagens avis ved den lokale købmand. Mobiltelefonen virker ikke, og man er bare langt væk! Dog kan man få sig en ordentlig kop latte, da der er mange luksusresorts. Vi fandt en lille campingplads i regnskoven og med ca. 20 meters gåtur til stranden. Der var skønt, og der boede vi i 6 dage, mens vi dasede på stranden, sejlede i havkayak, snorklede, jungle surfede og ristede marsh mallows.  Vi tog på en-dags snorkeltur ud tilThe Great Barrier Reef.  Vi snorklede alle sammen - selv lille Katrine var iført våddragt, svømmebælte, redningskrans og snorkel - hun klarede det flot, når man tænker på, at hun kun er 3 år, og det kan godt være skrammende at være ude på åbent hav omgivet af mange fisk.

Turen til Cooktown tog vi uden traileren, da vi vidste, at vi skulle krydse krokodillebefængte floder og især co-driveren ville gerne være sikker på, at vi kom over på den anden side af floden uden for meget adventure. Det gik fint og var slet ikke så nervepirrende, som jeg havde forestillet mig. Cooktown er den nuværende by James Cook kaldte det sted, han sejlede ind i, da han for første gang stødte på Australiens østkyst. Vi var på museum og så bl.a. det gamle anker, som man har halet op fra den oprindelig båd - Endevour - rimelig imponerende.

Børnene fik deres ønske opfyldt i Cairns og hele familien overnattede på en camping plads med flere pools, mini-golfbaner, tennisbaner, storskærm, cafe - you name it og det var der - selv omfartsvejen ind til Cairns by summede i baggrunden ;-) Vi havde ikke fået nok af at snorkle, så vi tog en dagsudflugt ud til Green Island, som er en lækker lillebitte tropeø med et koralrev uden om, dvs. snorkling fra strandkanten. En formiddag tog vi tilTjapukai, som er et aboriginal kulturcenter, hvor de viser kunst, bush-mad, hvordan de bruger deres våben, danser og kommunikerer på.  Især Gustav er meget optaget af aboriginal kultur. I skolen lærer de, hvordan man maler på den måde og får også en del fortællinger gengivet.

Der er lidt mange billeder af strand denne gang (beklager....- men strandene er altså så flotte) - kom og kig på dem selv!


.

Home