Home

Back to news archive

Marts 2006

Nipper - det ugentlige forsøg på at trække så meget energi ud af Carl og Gustav som muligt på blot en time ;-) I ført gule humlebi-hætter og bade t-shirts går turen hver søndag morgen til Balmoral Beach (Balmoral Beach Club Nippers), hvor de løber om kap, trækker i tov, svømmer i havet og lærer livredning. Det hele er en stor konkurrence med point, placering på internettet og medaljer. De går begge ivrigt til den, og synes det er sjovt. Sæsonen er sluttet her midt i marts, hvor de begge fik en fin medalje (se forsidebillede) og var meget stolte.

Mardi Gras Parade - de homoseksuelles årlige parade i Sydney centrum. En flot parade med masser af flotte kostumer, motorcykler, kinky bevægelser og en masse sjov. Kristen og Christina var på voksentur, mens børnene blev hjemme med vores super-nabo-barnepige.

Der var storinvation af fætre i denne måned. Det blev til fætter James fra England er på en flere måneders backpacking tur rundt i Asia Pacific med hans kammerat Alex. De boede hos os i et par omgange, når de blev trætte af hostels. Det er dejlig nostalgiskt med lidt backpack-opdateringer om Khao San Rd i Bangkok og andre steder, så vi kan ruste os, når de gamle skal ud og flashpacke (mere om flash packing her: http://www.flashpackerdiaries.com/news.php). Kristen's fætter Morten og en kammerat Søren var her også på lynvisit, men vi satser på at få logget ham Morten tilbage igen.

Katrine har endelig fået en fast plads i en vuggestue ikke langt herfra, dvs. hun er i vuggestue torsdag og fredag hver uge. I en australsk vuggestue kommer de fleste børn kun 1-3 dage om ugen, da de fleste mødre enten går hjemme eller arbejder på deltid. Vores lille aussie (tænk hun har været i Australien dobbelt så lang tid som DK) bliver nu introduceret til Vegemite-sandwiches (saltet kødekstrakt!), men det ser ud til at glide ned. Carl og Gustav er nu mere misundelige på, at hun får dessert til frokost - en kulturel forskel! De er alle meget søde og kærlige, men Katrine er nu ikke helt begejstret endnu.  Katrine forstår en del engelsk, primært fordi Carl og Gustav taler engelsk til hende herhjemme, men hun siger kun 4 meget vigtige engelske ord: go away, no, bye bye og down. Der er dog kommet rigtig godt gang i Katrines danske snakken, og det er sjovt at høre hende sætte ord sammen som "far sover" og "mig leger".

Gustav har nu gået i børnehaveklasse i 6 uger, og han synes, at det er spændende. De går fagligt til den lige med det samme, dvs. de tager et bogstav om ugen, og nu er de begyndt at læse! Gustav "læser" en bog om dagen sammen med mig med masser af gentagelser og billeder og ca. 5-8 nye ord. Der er naturligvis en masse genkendelse, kiggen på billeder og huskeri forbundet med det, men det er interessant at se en anderledes måde at tage fat på læsningen. Flere børn (og de er kun 5 år!) i klassen kan allerede læse, mens Gustav kun kender de 6 bogstaver de har terpet i klassen, men han skal nok komme efter dem ;-)

Camper traileren skulle også luftes, så det blev den ved Monmorah State Recreation Parc. Børnene brugte det meste af weekenden på at samle gamle kapsler op, og det blev også til 340 kapsler og de gik til en kurs $1 for 40 stk, så det blev til mange penge, fred og ro i flere timer og så fik vi også ryddet lidt op i naturen!

 


Nipper - tovtrækning

Nipper - Carl klar til flag-racing.

Gustav i fuld firspring i flag-racing.

Pigerne i biffen - Carmel, Cathy og Kate. Der blev spist igennem mens vi så Walk the Line.

På besøg hos Malene, Anna og Clara.

Alex, fætter James og Carl foran mors PC.

James og Alex spiller fodbold med drengene.

Katrine's nye røde "go".

En aften i Luna Park.

Fætter Morten og Søren på lynvisit.


Home