Home

Back to Latest news

Januar

Jule/sommerferien gik til South Australia via Mildura, Barossa Valley, Adelaide og Kangaroo Island. Køreturen igennem NSW, Victoria og South Australia bød på laaange strækninger med hede (rød jor og lav bevoksning), store lastvognstog, får og atter får og temperaturer på 38 - 43 grader! Første rigtige stop var Barossa Valley (vinområde), hvor vi smagte vin ved 3 forskellige vinhuse. Vi gjorde stop i Adelaide og flygtede til et par rigtige interessante museer om Australiens historie i læ for varme og regn. Det blev også til en tur til Haigh's Chocolate fabrik, hvor vi så produktion af ægte chokolade og smagte på varen, uhmm.  Vi var på en spændende tur på bilmuseum, hvor vi så nogle af de første biler fra begyndelsen af sidste århundrede, der har krydset Australien, og det er ufatteligt, at det kunne lade sig gøre. Efter Adelaide var vi et par dage på sydspidsen af Fleurie Peninsular for så at tage færgen til Kangaroo Island.

Kangaroo Island var alletiders - flotte hvide sandstrande, masser af vilde dyr i den smukke natur (flotte bakkede landskaber med gult græs) og en meget fredfyldt stemning overalt.  Der var masser af koaler og wallabies, så det var rigtig spændende at se dem kravle/hoppe rundt. Vi så underjordiske huler, klippeformationer, badede ved de flotte strande og besøgte en sjov bondegård. Vi var der i 4 dage, første nat på plads med rødt jord overalt - altså ingen græs - og børnene var røde fra top til tå i løbet af 4 minutter. Den ansvarlige tøjvasker kunne ikke holde alt det røde støv ud, så vi flyttede dagen efter til en anden campingplads med græs.

Vi er tilbage i Sydney og børnene har stadig 1 uges sommerferie, inden vi drager til Danmark. Der leges med alle de nye og spændende julegaver, og det er også blevet til en enkelt tur til Sydney Aquarium, hvor man kan drømme sig hen til en snorkelferie! 


Campertraileren bliver brugt som picnic-tæppe.

Vinsmagning i Barossa Valley.

Gustav ville gå sin egen bush walk med sit eget kort.

Carl hygger sig og læser Harry Potter i bilen - bemærk strømperne!

Søløve på Kangaroo Island.

Koala i Flinders Chase Nat. Parc, Kangaroo Island.

Katrine i let bikini ;-)

Snelling Beach, Kangaroo Island.

Gustav holder en Koala ved Paul's Place, Kangaroo Island.

Farmand jonglerer med en kvæler!

Rødt grus og atter rødt grus, Kangaroo Island.

Hay Plaines - vejen er bare lige kilometer efter kilometer.

Home