Home

Back to Latest news

April

 

Smukkere bliver det vist ikke - Barrington Tops National Parc har en utrolig forskelligartet natur - på den ene side af bjergtoppene grøn og frodig og på den anden side total solbrændt og hedeagtig natur. Vi tog en feriedag og forlængede weekenden, da det ligger en 4 timers kørsel nordvest for Sydney. Vi gik nogle småturer, kørte lidt 4wd og mødte også en ekidna/hulepindsvin. Men en ting vi ikke lige havde taget højde for var temperaturen på toppen om natten - lad os bare fortælle, at der var et islag på vores bord udenfor næste morgen - næste gang husker vi den gode gamle danske sovepose og ikke de australske sommerdyner, når vi kamperer i 1200 meters højde!

Så er der sket noget vildt fantastisk - Kristen og jeg har vundet en 12 dages ekstravagant flyrejse rundt i Australien med Bill Peach Journeys med alt betalt! Man flyver i et lille privat Dash 8 fly med plads til 36 personer, kommer ud til områder, som man ellers ikke lige nemt kommer til, sover spændende steder og maden lover de også er lækker. Vi kommer til at rejse rundt i outback'en, primært i den nord-vestlige del af Australien (Kakadu nat. park, Darwin, Kimberley, Broome), men kommer også lige et smut til Ayers Rock og Alice Springs. Det er lige netop de områder, vi ikke rigtig kunne finde ud af, hvordan vi skulle få dækket ellers, så det kan bare ikke være bedre. Vi tager afsted i september, og super mormor kommer og tager sig kærligt af børnene. Se her: Great Australian air cruise

Carl fyldte 9 år den 8. april. Hans fødselsdag blev fejret med masser af gaver fra morgenstunden. Om eftermiddagen blev haven invaderet af 10 drenge og 3 piger overlevede også det meget høje aktivitetsniveau. Vi gjorde et forsøg på at gøre fysisk trætte med en time lang skattejagt rundt omkring i byen, inden de kunne gå ombord i glasurboller og karamelkage, men jeg synes ikke helt det lykkedes! Derefter var der ballondans, stopdans, Lego-klodsebyggekonkurrence alt med diverse præmier, så der var konstant underholdning og alle så ud til at have det sjovt.

Sydney Royal Easter Show må vist siges at være lidt af en institution her i Sydney. Lad os kalde det en kulturel udflugt. Det er et kæmpe stort dyreskue i den olympiske by med dyr, boder med landbrugsrelaterede varer krydret med karuseller og ikke mindst show bags. Se her kommer det interessante - disse her show bags er nemlig trækplasteret for rigtige mange - det er simpelthen verdens skrækkeligste opfindelse! Det består af en plastikpose fyldt med syntetisk slik og skrammellegetøj. Disse poser findes så i diverse udgaver relateret til underholdning (Spiderman, Bob Bygger osv.) og prislag, ja der er såmen knap 300 af vælge imellem, og det er ikke en overdrivelse, og de koster fra 10 - 150 kr! Man ser børn gå rundt med 4-5 poser. Nogle børn sparer simpelthen penge sammen et helt år i forvejen til disse her show bags (http://www.eastershow.com.au/showbags/index.html). Vi må jo følge den kultur vi lever i, så C og G fik sig også en showbag, da det ellers var helt umuligt at komme tilbage til klassen efter ferien uden show bag!

Påskeferien startede ud som planlagt med nogle dage i Crowdy Bay National Park, hvor vi rigtig camperede med eget bål, ingen strøm og koldt bad. Det var skønt at være ude i den vilde natur, men jeg er nu glad for, at jeg sover i min campertrailer-seng hævet over jorden. Se billedet nedenfor af den nysgerrige leguan, der ledte efter madrester. Men så var det, at LandRover'en besluttede sig for at gå i stykker igen - men der er jo også 1 år gammel nu! Denne gang var det luftreservoiret til støddæmperen der gav op, og det betød, at turen nu gik til byen Port Macquarie, hvor LandRover værkstedet lå. Det blev alt i alt til 6 dage på en civiliceret campingplads direkte ned til havet inde i centrum af byen med en rød Holden Commendore. Carl købte sig en fiskestang og fik også bid på krogen. Turen gik til TimberTown, som er en by, der illustrerer livet omkring 1900 tallet med de ansatte klædt i dragter fra den tid, originale huse, ponyridning og kørsel i damp lokomotiv. Der var også lidt eksempler på afstraffelsesmetoder, som Carl og Gustav var meget fasinerede af. Der blev surfet på body board's (...og farmand er stadig øm i hele kroppen), og for første gang i mange år blev der også tid til en del drikken kaffe på cafe og læsen i bøger (jeg må indrømme et lille hurra for kids clubs).


Udsigt over Barrington Tops.

Det var hundekoldt - bemærk de røde næser og de mange trøjer, der soves med.

Far laver morgenmad - bacon og spejlæg.

Bagenden af et hulepindsvin.

Et til brækket kraveben - 3 dage og så var vi helt normale igen.

Carl åbner fødselsdagsgaver.

Fødselsdagsfest i haven.

Til fødselsdag hos vores danske venner, der bor lige om hjørnet. Laura bliver 9 år. Her sammen med farmand Michael og mor Anne.

Carl og danske Laura kvalificerer sig i skolens 2 km løb til næste runde mod 20 andre skoler ved at være hurtigste dreng og pige i deres klassetrin.

Carl med hans showbag.

Her er svaret på hvorfor vi ikke sover i telt helt nede jorden - en fyr på 150 cm, som tager sig en gåtur 2 m fra vores camper!

Der ristes skumfiduser over bål.

Gåtur til Diamond head rocks i Crowdy Bay Nat. Parc.

Katrine - den lille gavtyv på vej ud uden sandaler.

Timbertown - de store tyre på vej til opvisning.

Store flotte pelikaner - et helt normalt syn i Port Macquarie.

Familien fik en ny smid-benene-op-stol, som der hurtig blev rift om.

Home