Home

Back to news archive

November 2005

Melbourne Cup er et stort hestevæddeløb, der finder sted i Melbourne hvert år, og som nærmest lammer hele Australien. I nogle stater er det endda en officiel helligdag. I store træk går det ud på, at en 20 - 25 heste spurter afsted i nogle få minutter, damerne får lov at vise deres nye sommerkjole og hat frem, mens der bliver spillet rigtig mange penge på hestene. Så usportslige som vi jo er i denne familie, så deltog vi ikke i nogen frokoster med væddeløb på storskærm og viste ej kjolen frem, men i stedet brugte vi eftermiddagen på at købe en camper trailer.

Det er jo en stor beslutning at gå fra et 3-pers. tunneltelt til noget, der bare smager af campingvogn, men ikke desto mindre ville vi gerne kunne kampere i Australien og sove trygt om natten. Udfordringen er jo alt det udendørs kryb, der findes i gulvhøjde, som vi egentlig helst ikke vil dele seng med. Derfor blev valget en camper trailer, som er udstyret med en dobbeltseng og et 3,6 m2 hævet gulv, hvor børnene kan sove. Den skulle være meget hurtigt at pakke ud og slå sammen, men det kan vi jo selv teste, når vi får den i slutningen af november. Det er nok ikke det sidste I hører om denne nyanskaffelse :-)

I fjernsynet viser de Rejseholdet i bedste sendetid, så hver fredag aften er der dansk råhygge foran fjerneren - det er nu lidt spøjst at høre dansk med engelske undertekster - man glemmer helt, hvor man er henne i verdenen. Og det bliver jo endnu bedre, hvis man kan nyde et marcipanbrød, en superflyer eller en saltefisk.

Katrine er nu begyndt i vuggestue en dag om ugen, så nu er der fred og ro til mors rengøring - ja, det er utroligt, hvad man kan sætte pris på! Katrine nyder at være der, og det giver hende mulighed for at lære lidt engelsk. Bortset fra disse meget vigtige ord nej, op, mere og tak, så kommer der ellers ikke noget meningsfyldt ud af hendes mund endnu.

Inden vi er "tvangsindlagt" til at sove i camper-traileren blev vi lige nødt til at nyde en weekend med rigtig seng, børneværelse, tv og hvad vi ellers skal give afkald på. Det blev en tur til Murramarang Resort lige nord for Batemans Bay, ca. 4 timer syd for Sydney. Vi lejede en feriehytte helt ude ved havet i en nat. park fyldt med kænguroer og meget flot natur - specielt en masse klipper. De var meget tamme og børnene brugte meget af tiden på at lege med dem. Ellers var trumfen denne weekend "kids club", som betød underholdning af større børn i 2 gange 2 timer, så mor og far (og Katrine på ryggen) kunne nyde en lang gåtur i voksenhastighed!

Christina fejrede sin fødselsdag med noget af en kageoplevelse....:-( Jeg synes, at jeg for engang skyld fortjente ikke at skulle lave min fødselsdagskage selv, så jeg gik til bageren og købte en lækkertudseende chokolade Grand Marnier kage. På selve fødselsdagen synes jeg, at den smagte lidt underligt, men slog det hen med, at det nok var bismag af Grand Marnier. MEN dagen efter viste det sig, at der var grønne behårede mugklumper i kagen. Jeg blev fejret med en masse dejlige telefonopringninger, gaver og nogle venner kom på besøg lørdag aften til en sjov og hyggelig middag.

Forretningerne har pyntet op til jul, og den får hele armen med korpiger, lilla og orange julekugler til at hænge på plastikjuletræet og små huse med lys og bib båt i - det er en kulturel anderledes oplevelse! Christina og Gustav har nu bagt juleplumkagen på rigtig australsk/engelsk maner, dvs. flere uger i forevejen og godt med rom i. Nu venter vi bare på at sneen daler ;-)


[file:///C:/Christina/Bonefeld.org/photogallery/photo00003317/real.htm]

Home