Home

Back to news archive

Oktober 2005

Børnenes forårsferie blev brugt sammen med mormor på en biltur op gennem New England (nordlige NSW) til Fraser Island og Gold Coast (Queensland). Der blev tilbagelagt 3000 km på 10 dage/6 timer i gennemsnit hver dag (hurra for GameBoys, CD-historier og Lego)! New England er flad landbrugsjord med flotte bjerge i baggrunden, masser af kvæg og country western-stil. Midt i det småbakkede landbrugsjord gennemskæres naturen af kløfter med de flotteste vandfald. På hele turen så vi en masse dyr i den frie natur (de obligatoriske kænguroer, et par dingoer, delfiner som legede med surferne, alverdens flotte fugle og en enkelt koala) - specielt de vandprustende og vinkende hvalerne fra vores Gold Coast ferielejlighed på 11. etage var meget facinerende. På Fraser blev der kørt gennem en masse sand og badet i ferskvandssøerne. Gold Coast er en stribe feriebyer med masser af ferielejlighedstårne og temaparker. Vi besøgte Sea World, som bød på fisk, karuseller og delfin-show.

Efter ferien er det blevet til en masse turer i og omkring Sydney, bl.a. strandtur til Balmoral Beach og Manly, Zoo, Blue Mountains, sightseeing i The Rocks med besøg på et lækkert konditori (Le Renaissance), shoppingtur til Westfield Bondi Junction, Wahringa mall og Ikea og Coastal walk fra Bronte til Coogee med efterfølgende brunch.

Mormors 60 års fødselsdag blev fejret med en tur i Sydney Operahus, hvor vi hørte en bred vifte af musik (The Shock of the new) alt fra symfoniorkester, klaver og opera. Det var meget flot og spændende og vores første oplevelse inde i operaen.

Mor og far har været en tur i byen for første gang i 10 måneder ved dagslys uden 3 børn om hælene, så der blev nyyyydt brunch ved Bronte-strand mens mormor styrede tropperne derhjemme. Lad os håbe at der ikke går så lang tid igen!

Haloween er ikke så commercielt i Australien, som det er blevet i DK, måske har det noget at gøre med at årstiden oppe nordpå passer bedre til græskar med lys i og det uhyggelige mørke og kolde vejr. Nåh, men ikke desto mindre bredte panikken sig hos Carl, da hans mor egentlig havde forbudt ham at gå Trick'er Treating, og der intet kostume var. Han betroede mig at nærmeste hele klassen skulle ud og samle slik ind, og han var den eneste i hele Artarmon med en uforstående mor! Hmm mor, blev vist nød til at ændre holding og finde et lagen i skabet, der kunne laves om til spøgelse og sende ham ud på gaden med et par andre danske kammerater og deres mor som vagt. Der blev samlet masser af slik ind og Carl delte velvilligt ud til Gustav, som måtte blive hjemme.

Sidste nye samtaleemne her i familien er Camper trailer. Vi overvejer at købe en off-road camper trailer, som vi kan bruge i ferier og i weekenderne til at se så meget af Australien som muligt. 


En af rigtig mange picnic-frokoster.

New England (nordlige NSW)

Firben på Fraser Island.

Der køres i sand og atter sand på Fraser Island.

Behøver man sige at vandet (Lake McKenzie) er lækkert og klart!

og sandet er fint som flormelis.

Kørepause på stranden ved Noosa Heads.

Bananpalmer i Coffs Harbour.

En af vandfaldene langs The waterfall way (New England).

Three Sisters i Blue Mountains.

Brunch ved Bronte Beach.

Carl på vej i skole.

Nippere ved Bronte beach.

Brunch ved Clovelly Beach.

Et spøgelse vender hjem efter 2 timers høst.

Home